تولید محتوای الکترونیکی و کار با نرم افزارهای کاربردی

آموزش تولید محتوای الکترونیکی و نرم افزارهای کاربردی به صورت گام به گام

تولید محتوای الکترونیکی و کار با نرم افزارهای کاربردی

آموزش تولید محتوای الکترونیکی و نرم افزارهای کاربردی به صورت گام به گام

تولید محتوای الکترونیکی و کار با نرم افزارهای کاربردی


با سلام و احترام با توجه به سئوالات متعددی که پیرامون آتوران سازی و نرم افزارهای کاربردی جهت ساخت تولید محتوا توسط همکاران گرامی می شد بر آن شدم آموزش بعضی از نرم افزارهای کاربردی را برای همکاران و دانش آموزان عزیز تقدیم نمایم امیدوارم مورد توجه قرار گیرد. با تشکر

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات
  • ۲۴ تیر ۰۰، ۱۱:۰۹ - آلپ صنعت
    عالی
نویسندگان

۱۱ مطلب در آذر ۱۳۹۶ ثبت شده است

۲۶
آذر ۹۶
به نام خدا
با سلام و احترام  جلسه چهارم  آموزش مقدماتی استوری لاین 3 تقدیم حضورتان می گردد  و جهت دانلود روی لینک زیر کلیک کنید :



نکته  : نسخه 3 استوری لاین با اینکه امکانات بسیار خوبی دارد ، متاسفانه ایرادهایی نیز دارد . برای مثال موقع درج فایل فلش داخل اسلاید و هنگام  preview گرفتن نمی توانیم آن را مشاهده نماییم  ولی  هنگامی که از محتوا  خروجی می گیریم  در آنجا می توانیم فایل فلش درج شده   را مشاهده کنیم.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ آذر ۹۶ ، ۰۸:۳۶
محمدرضا رحیمی
۲۶
آذر ۹۶

به نام خدا

با عرض سلام و احترام

 جلسه سوم آموزش مقدماتی استوری لاین 3 : آشنایی با محیط برنامه بخش  دوم تقدیم حضورتان می گردد. جهت دانلود آموزش روی لینک زیر کلیک نمایید:


جلسه سوم آموزش مقدماتی استوری لاین 3

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ آذر ۹۶ ، ۰۸:۲۸
محمدرضا رحیمی
۲۴
آذر ۹۶

به نام خدا

با سلام و احترام 

جلسه اول آموزش استوریلاین 3 ( آشنایی با محیط برنامه قسمت اول ) تقدیم حضورتان می شود جهت دانلود آموزش روی لینک زیر کلیک کنید :


دانلود قسمت دوم آموزش استوری لاین 3

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۶ ، ۱۳:۰۶
محمدرضا رحیمی
۲۴
آذر ۹۶

به نام خدا

با سلام و احترام 

جلسه اول آموزش استوریلاین 3 ( دانلود ، نصب ، کرک نمودن و در لیست فایر وال قراردادن ) تقدیم حضورتان می شود جهت دانلود آموزش روی لینک زیر کلیک کنید :

دانلود قسمت اول آموزش استوری لاین 3

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۶ ، ۱۳:۰۱
محمدرضا رحیمی
۲۴
آذر ۹۶

به نام خدا

یادآوری مهم 1: اگر بخواهیم برنامه استوری لاین 3 را روی ویندوز 7 ورژن sp1 و بالاتر نصب کنیم ، باید قبل از نصب برنامه ،Microsoft .NET Framework و چهار فلش پلیر را پس از دانلود و خارج نمودن از حالت فشرده نصب کنیم. پیشنهاد می کنم که این برنامه ها را دانلود نموده و در مکانی از هارد سیستم ، با ایجاد یک فولدر و نامگذاری آن جهت استفاده های بعدی ذخیره کنید.

یادآوری مهم 2:  فلش پلیرهای دانلود و بروز شده را روی سیستم خود نصب نمایید فرقی نمی کند ویندوز 7 ، 8 و یا 10 باشد شما بروز رسانی را انجام دهید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۶ ، ۱۲:۴۳
محمدرضا رحیمی
۲۴
آذر ۹۶

به نام خدا 

با سلام و احترام 

این جلسه لیست لینک های دریافت برنامه های کاربردی در تولید محتوای الکترونیکی ( استوری لاین 3 ) :

دریافت برنامه  Microsoft .NET Framework

فلش پلیر برای مرورگر فایرفاکس

فلش پلیر برای اینترنت اکسپلورر

فلش پلیر برای کرومیوم

فلش پلیر برای مشاهده در ویندوز

نکته : پس از دانلود فلش پلیر های بالا ، جهت استخراج فایلهای مربوطهاز حالت فشرده کافی است روی آنها راست کلیک نموده و گزینه Extract Here را انتخاب نمایید . در این صورت ممکن است فیلد خالی برای شما به نمایش درآید که کافی است در آن پسورد soft98.ir را وارد نمایی تا عمل استخراج فایلها به راحتی انجام گیرد.


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۶ ، ۱۲:۴۰
محمدرضا رحیمی
۲۴
آذر ۹۶

لینک مستقیم جهت دانلود برنامه استوری لاین 3 از سایت soft98.ir :

دانلود برنامه استوری لاین 3

سوال : این نرم افزار در چه ویندوزهایی قابلیت نصب را دارد؟

جواب : 

Windows 10 (32-bit or 64-bit)

Windows 8 (32-bit or 64-bit)

Windows 7 SP1 or later (32-bit or 64-bit) به شرط اینکه ویندوز آپدیت شده باشد.

سوال : برای نصب این برنامه در ویندوز 7 چه شرایتی باید محیا باشد تا با مشکلی در نصب و اجرا مواجه نشویم ؟

جواب : 

جهت نصب و اجرای برنامه در ویندوز 7 باید به نکات زیر توجه کنیم :

1- ویندوز 7 حتماً sp1 و یا بالاترباشد.

2 - قبل از نصب storyline3 باید برنامه ماکروسافت نت فریم ورک 4.5.2 و یا ورژن بالاتر نصب گردد ( در غیر این صورت با خطای فریم ورک مواجه می شویم ).

3 - جهت اجرای راحت برنامه و عدم مواجه شدن با مشکل هنگام تست و اجرای پروژه  ، فلش پلیر های ورژن 10.3 و  یا بالاتر روی ویندوز نصب گردد.


نکته مهم : 

اگر سورس پروژه ای را با برنامه storyline 2  ایجاد و ذخیره کرده باشیم ، در صورتی که آن را برنامه storyline 3 اجرا و upgraded کنیم ، دیگر نمی توانیم مجدداً با برنامه storyline 2 آن را اجرا کنیم . پس در این زمینه دقت لازم به عمل آید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۶ ، ۱۲:۲۰
محمدرضا رحیمی
۲۴
آذر ۹۶

🌸🌸🌸🌺  به نام خداوند بخشاینده مهربان 🌺🌸🌸🌸

فصل جدید آموزش ساخت و تولید محتوا را دنبال می کنیم .

🌷🌿🌷آموزش مقدماتی استوری لاین 3 : 🌷🌿🌷

اما قبل از شروع باید با مفاهیم زیر آشنا شویم تا در فرآیند آموزش و طراحی با مشکلی روبرو نشویم .  به ترتیب به توضیح این مطالب می ‍ردازیم :

 قسمت اول: محتوای الکترونیکی چیست؟ 

محتوای الکترونیکی به مجموعه ای از تصاویر ، متون ، فیلم ها و صدا ها اطلاق می شود که هدف آن آموزش یک یا چند بخش از محتوای درسی است . البته می توان مجموعه ای تصاویر و یا متون و یا انیمیشن های مرتبط با یک موضوع درسی را جداگانه و هرکدام به تنهایی یک محتوای آموزشی به شمار آورد .

منتها طبق نظریه ی هوش های چندگانه گاردنر  می دانیم که همه ی مخاطبان ما از یک شیوه برای یادگیری استفاده نمی کنند.

طبق آنچه گاردنر می گوید و نظریات سایر دانشمندان،  سه روش عمده ی یادگیری وجود دارد.

جنبشی

شنیداری

دیداری

استفاده از روش جنبشی برای آموزش الکترونیکی کار بسیار حرفه ای تری است که از مقوله ی مباحث سایت روش تدریس خارج است.استفاده از یادگیری جنبشی به همراه تلفیق سایر روش ها ،  اکنون در دانشکده های آموزش خلبان صورت میگیرید به این صورت که یک ماکت متحرک از هواپیما با تمام جزئیات ساخته می شود و دانشجوی خلبانی درون آن، شرایط یک پرواز واقعی را تجربه می کند.

اما ما در بسیاری از کلاس های امروزی می توانیم از دو روش شنیداری و دیداری به خوبی استفاده کنیم.

مسلما بکار گیری نرم افزار ها و فناوری های رایانه ای با توجه تنوع و گستردگی که دارند می توانند در ارائه ی بهتر و قوی تر محتوا های آموزشی بسیار موثر باشند .

 قسمت دوم: چهار گام اصلی تولید محتوای الکترونیکی : 


۱- جمع‌آوری محتوای آموزشی :

محتوا مهم‌ترین بخش یک درس‌افزار است . که شامل فیلم ، عکس ، صدا ، متن ، پویانمایی و … بوده و هدف آن آموزش یک یا چند بخش از محتوای درسی است . شما اگر قصد تولید یک نرم‌افزار آموزشی را داشته باشید بایستی ۵۰% زمان و انرژی خودتان رو صرف این مرحله کنید.

۲- آماده‌سازی محتوای جمع‌آوری‌شده :

بعدازاینکه محتوای اولیه‌ی شما آماده شد نمی‌توانید به همان صورت استفاده کنید بلکه ابتدا بایستی هرکدام از آن‌ها را با نرم افزار های ادیت ویرایش نموده و آماده ی استفاده در نرم افزار های اتوران ساز کنید. این مرحله ۲۰% وقت و انرژی شما را خواهد گرفت.

۳- طراحی گرافیکی صفحات :

این قسمت بعد از محتوا قابل لمس ترین قسمت یک نرم افزار است در واقع داشتن یک محتوای مناسب و کامل ، بدون توجه به رنگ آمیزی آن محتوا ! تاثیر پذیری و کاربر پسندی آن را به شدت کاهش می دهد . بنابراین طراحی گرافیکی صفحات به منظور نمایش محتوای تهیه شده می تواند منجر به ارائه ی اثر تاثیر گذار و موفقی خواهد بود. این قسمت هم ۲۰% اهمیت تولید محتوا را دارد.

۴- اتوران سازی :

شما تا به اینجای کار ۹۰% روند تولید محتوای خودتان را انجام داده اید . بسیاری از افراد تازه کار و مبتدی برعکس این فکر می کنند آنها باور دارند که بخش اعظم کار یک پروژه قسمت اتوران سازی آن است .

در حالی که بیشترین وقت یک محتوا ساز تهیه ی محتوا ، رنگ آمیزی محتوا و سپس تبدیل به اتوران است.


قسمت سوم: طراحی اولیه محتوای الکترونیکی

 

۱- روش طراحی خطی محتوای الکترونیکی

شما در این روش که اغلب برای مقالات و نوشته های طولانی استفاده می شود فهرست و یا منوی مطالب ندارید بلکه مقاله را صفحه اول شروع کرده و تا پایان آن با زدن کلید های back و next مرور می کنید . از این شیوه همچنین برای مشاهده ی چند تصویر که هر کدام در یک اسلاید و یا صفحه جای گرفته اند استفاده می شود.

عکس زیر یک طراحی خطی محتوای الکترونیکی را نشان می دهد.

۲- روش طراحی فهرستی محتوای الکترونیکی

در این روش برای مرور مطالب، به صفحه ای مراجعه می کنید که لیستی از مطالب در آنجا چیده شده اند و هر کدام از آن لیست ها به صفحه ی مربوط به آن مطلب لینک داده شده است . مثال کتاب و دفترچه ی تلفن مثال خوبی برای این گزینه است. در مدل کتاب، فهرست شما به گونه ای است که در هر بار استفاده از مطلب جدید باید به فهرست مطالب برگشته و عنوان مطلب جدید را انتخاب کنید ولی در حالت دفترچه تلفن شما در هر صفحه ای مطالب محتوایتان که باشید در همان لحظه امکان انتخاب مطالب دیگر وجود دارد. به تصاویر زیر توجه کنید.

۳- روش ترکیبی طراحی محتوای الکترونیکی

در این روش از ترکیب دو روش قبلی استفاده می شود فرض کنید یک محتوای الکترونیکی تولید کرده اید که شامل یک مقاله ی ۵ صفحه ای یک فیلم اموزشی و یک فلش بازی یا هر چیز دیگری است .

شما یک فهرستی با عناوین مقاله ، فیلم و فلش می سازید که با کلیک بر روی هرکدام از آنها به صفحه مربوط به نمایش مقاله ، فیلم و یا فلش رجوع می کند . صفحات فیلم و فلش که هر کدام شامل یک صفحه است به صورت ساده طراحی شده و فقط لینک برگشت به فهرست در درون اسلاید آنها ایجاد می شود ولی صفحه ای که مقاله قرار دارد خود شامل ۵ صفحه است . بنابراین برای صفحات مقاله از روش خطی استفاده می شود .

عکس زیر مدل فهرست ترکیبی را نشان میدهد.

برگرفته شده از سایت : http://raveshtadris.com/ (  محمد حافظی نژاد  )


یک محتوای الکترونیکی خوب محتوایی می باشد که ما را به هدف اصلی آموزش برساند.


الگوی عمومی طراحی آموزشی ADDIE

ما در اینجا روش سوم  ( روش ترکیبی ) تولید محتوا را با برنامه استوری لاین 3 دنبال می کنیم .


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آذر ۹۶ ، ۱۲:۱۰
محمدرضا رحیمی
۱۰
آذر ۹۶

به نام خدا

با سلام و احترام 

جهت دانلود فلش پلیر مخصوص ویندوز و همچنین مرورگرها روی لینک زیر کلیک کن ، پس از دانلود فایل فقط کافی است از حالت فشرده خارج کنی .


فلش پلیر ویندوز و مرورگرها

درصورت نیاز به وارد نمودن پسورد ، پسورد روبرو را وارد و ok کنید . ( soft98.ir )

جهت دانلود برنامه مکمل پاور تحت عنوان  آی اسپرینگ 23 و 64 بیتی  ورژن 8 روی لینک زیر کلیک کن :

دانلود برنامه ispring مکمل پاورپوینت


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ آذر ۹۶ ، ۱۲:۱۸
محمدرضا رحیمی
۱۰
آذر ۹۶

به نام خدا

با سلام خدمت همکاران گرامی و دانش آموزان عزیز

این وبلاگ جهت آموزش محتوا ی الکترونیکی از صفر تا صدساخته شده است. در ابتدا مراحل آموزش گام به گام تولید محتوا با نرم افزار پاورپوینت ارائه خواهد شد و در ادامه پس از تسلط بر محتوا سازی با پاور به مرور زمان با بقیه نرم افزار های کاربردی همچون آتوپلی ، استوری لاین ، کتاب الکترونیک، برنامه های ویرایش و تبدیل فیلم ، صدا و تصویر و ...  آشنا خواهیم شد . در نهایت در صورتی که همکاران و دانش آموزان علاقه مند به آموزش های بیشتر باشند آموزش تخصصی ( پیشرفته استوری لاین ) را دنبال می کنیم . در تمامی مراحل ، مواد اولیه ، سورس محتواها ، فیلم آموزشی و فایل متنی در صورت نیاز در اختیار همکاران و دانش آموزان قرار خواهد گرفت.


 قبل از اینکه آموزش پاور را شروع کنیم نیاز به یک سری برنامه کمکی داریم که حتماً باید روی سیستم نصب شوند که این برنامه ها عبارتند از انواع فونت فارسی ، فلش پلیر  و از همه مهمتر برنامه iSpring.Suite.8.1 که یک برنامه مکمل پاورپوینت می باشد و به ما این امکان را می دهد که در برنامه پاور پوینت فایل فلش را درج کنیم و از همه مهمتر اینکه محتوای ساخته شده با پاور را به فایل فلش تبدیل کنیم  که آدرس این برنامه ها را جهت دانلود و نصب تقدیم حضورتان می نمایم :


جهت دانلود فونت فارسی روی لینک زیر کلیک کن :

دانلود فونت فارسی


پس از دانلود چون فایل فشرده است روی آن کلیک راست کن و با انتخاب گزینه Extract here داخل فیلد خالی بنویس : soft98.ir  و OK کن تا از حالت فشرده خارج شود . حال روی فایل اجرایی به نمایش درآمده دوبار کلیک کن تا عمل نصب آغاز شود .

نکته : برای اینکه ببینی آیا فونتها به برنامه پاورپوینت شما اضافه شده است ، برنامه را باید ببندید و مجدداً آن را اجرا کنید و در قسمت فونتها ، فونتهای جدید را جستجو نمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ آذر ۹۶ ، ۱۲:۰۵
محمدرضا رحیمی